Introvert || Wedding & NFT Photographer || I shoot film and digital. #NFTPhotographyMY

GBK, MY
Joined October 2009
“For it was not into my ear you whispered, but into my heart. It was not my lips you kissed, but my soul.” Reception of Nina & Sabiq For bingkaiputihproduction 📸
19
1
24
raafikaziz retweeted
Konten macam ni buat aku semangat lebih pagi pagi Isnin ni. MasyaAllah! Keep it up Al Hijrah team, suara dua dua mmg sedap membaca ayat suci Al-Quran.
82
11,367
591
22,618
255,307
raafikaziz retweeted
Best juga shoot kat Tasik Shah Alam ni. Nak plak waktu golden hour, lagi lah syok. Lighting sedap, nak main backlight pun best. Rasa nak shoot convo tu click je link bawah ni! linktr.ee/bingkaiputihproduc…
2
17
2
62
Show this thread
Best juga shoot kat Tasik Shah Alam ni. Nak plak waktu golden hour, lagi lah syok. Lighting sedap, nak main backlight pun best. Rasa nak shoot convo tu click je link bawah ni! linktr.ee/bingkaiputihproduc…
2
17
2
62
Best juga shoot kat Tasik Shah Alam ni. Nak plak waktu golden hour, lagi lah syok. Lighting sedap, nak main backlight pun best. Rasa nak shoot convo tu click je link bawah ni! linktr.ee/bingkaiputihproduc…
4
2
raafikaziz retweeted
Morning! Let's start our day with healthy foods. Chocolate banana overnight oat: 3 spoons of oatmeal 1 banana 1 teaspoon of cocoa powder 1 spoon nuts 1/2 cup milk (300 kcal,10g protein) #MedTweetMY
11
54
53
162
Show this thread
Bebudak bila parents tak bagi beli mainan:
The Pixar lamp:
1
1
1
raafikaziz retweeted
Kalau Hendak Dipermudahkan Segala Urusan dan Permintaan, Perbanyakkanlah Bacaan Al-Quran.
1
1,429
16
2,727
Teringat dulu masa kecik. Selalu tengok kartun Pink Panties.
3
1
2
raafikaziz retweeted
Perkampungan generasi LGBT Pertama di dunia dihujani bola api dari langit. Lalu diterbalikkan & dihempas ke dalam bumi Isteri Nabi Lut bukan pengamal sex songsang pun. Tapi turut diazab kerana support & merestui geng2 LGBT ketika itu.
12
5,480
74
6,407
89,399
Show this thread
raafikaziz retweeted
Aku pergi interview tak banyak, biasanya aku tahu mana aku nak kerja dan aku akan pitch betul-betul biar dapat kerja di tempat aku nak tu. Cuma kalau ada orang tanya tips, salah satunya-jangan segan hantar thank you email lepas habis interview. Emphasize lagi kau nak kerja situ.
1
345
10
1,373
Show this thread
Nampak macam simple je dia buat. Tapi penat dia tu lain macam kena.
2 minute crafts
raafikaziz retweeted
Hasil tulisan beliau banyak memberi kesedaran, menyedarkan dan membentuk pemikiran saya selama ini. Kita hidup sezaman dengan ulama, pejuang, pemikir, penulis, permata ummah. Hari ini semua itu telah berakhir, Syaikh Yusuf al-Qaradawi telah meninggal dunia pada usia 96 tahun…
2
360
2
1,249
Show this thread
raafikaziz retweeted
Pernah tanya my dentist pasal crest ni. He said it is good tapi result takkan jadi sebagus buat dekat dentist sebab different percentage ke apa entah dia cakap aku tak faham sangat. Tapi dia kata gigi tak sepatutnya putih macam ceramic. Natural teeth memang yellowish sikit
Sekarang dah tak malu nak senyum sebab gigi dah tak kuning dah 😭 Berkesan lepas 3 hari je wehh. Senang sebab lekat je dekat gigi. Boleh pakai anywhere, anytime yang kita nak. Paling penting, bukan cokia, dari US & dijamin selamat oleh dentist!
Show this thread
5
3
raafikaziz retweeted
Even old men are not safe in Jerusalem.
1,879
28,696
3,789
44,827
1,783,029
Show this thread
raafikaziz retweeted
Setelah ratusan karya, pada usia 96 tahun beliau menulis kitab yang ditakdirkan menjadi karya yang terakhirnya iaitu Fiqh Solat. Indahnya apabila seseorang mengakhiri usianya dengan perkara yang terpenting iaitu solat. Semoga Allah SWT merahmati al-Imam Dr Yusuf @alqaradawy.
5
1,763
27
4,238
raafikaziz retweeted
Innalillah, moga2 sheikh Dr Yusuf Qardhawi bersama orang yg dirahmatiNya. Besar sangat jasa beliau slm cabang2 ilmu agama. Pandangan beliau pun banyak mengharmonikan fiqh sesuai mengikut zaman & menyelesaikan banyak isu agama. Sebak dgn berita ni. Selamat berehat di negeri abadi
انتقل إلى رحمة الله سماحة الإمام يوسف القرضاوي الذي وهب حياته مبينا لأحكام الإسلام، ومدافعا عن أمته.. نسأل الله أن يرفع درجاته في عليين، وأن يلحقه بالنبيين والصديقين والشهداء والصالحين.. وحسن أولئك رفيقا. وأن يجعل ما أصابه من مرض وأذى رفعا لدرجاته.. اللهم آمين
33
74
Malam ni select gambar dulu. Esok baru edit.
raafikaziz retweeted
goodnight
924
16,095
1,386
46,011
1,458,335
raafikaziz retweeted
Tomorrow, an incredibly rare, once-in-a-lifetime astronomical event is happening! Jupiter will be its closest to Earth since 1963! Along with opposition, it’ll be SO bright, you’ll be able to see its bands and some moons just with binoculars! This won’t happen again until 2129!
943
31,498
3,446
190,128
Show this thread
raafikaziz retweeted
Minta jasa baik kawan2 untuk RT bisnes cuci kasut saya. Thank you 🙏🏻
4
52
3
21
Show this thread